Tovább a tartalomhoz

Életmentő mentéstechnikai eszközökre gyűjtünk - Támogasd az életmentést!

Segítek

Naponta átlagosan hetven hirtelen szívleállás történik Magyarországon – legtöbbször előjel nélkül, egyik pillanatról a másikra a szív megszűnik dobogni, az ember pedig ájultan zuhan a földre. A betegek sokszor fizikailag sincsenek olyan állapotban, hogy megköszönjék a mentők munkáját, máskor a sokk hatása alatt nem is gondolnak erre, csak utólag, amikor már késő.

A sikeres életmentések sokszor egy szerencsés véletlenen múlnak, amikor a hozzátartozók időben eszmélnek, és hívják a mentőket. Az viszont nem véletlen, hogy bajtársaink időben, és a legjobb felszereltséggel érkezhetnek a helyszínre. Magán és vállalati támogatóinknak köszönhetően egyre több mentőautót tudunk ugyanis felszerelni a legkorszerűbb eszközökkel.

OM_nagygomb_projekt_eHM3-23

Az Ön és vállalata segítségével most egy újabb mentőautót szerelhetünk fel komplex defibrillátorral, amely hatékony segítséget jelent bajtársainknak az életmentésben.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>TÁMOGATOM<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Természetesen egyetlen életmentő sem vár el kedves szavakat, de talán minden bajtárs egyetértene abban, hogy kevés jobb érzés van annál, mint amikor a beteg felépül, és később saját szavaival mondhat köszönetet, ahogy Barbi is tette.

A KISLÁNYA AZT HITTE, HOGY ELALUDT, PEDIG AKKOR MÁR HALOTT VOLT

Nem mindennapi annak a többgyermekes édesanyának, Barbinak a története, aki egy évvel később személyesen ölelhette át megmentőit.

Átlagos reggelnek indult. Barbi édesanyjával beszélt telefonon, amikor egyszer csak megszakadt a beszélgetés: a fiatal anyuka holtan esett össze. Édesanyja hiába hívta vissza, a telefon csak csörgött mellette… végül legkisebb lánya talált rá, de még ekkor sem ismerték fel, hogy megtörtént a baj.

"Kivitte a telefont, mert azt hitte, hogy elaludtam. Szerencsére nem sokkal később a férjem is bejött a szobába, és látta, hogy a szemem fennakadt, a szám pedig lilul. Próbáltak felébreszteni, de sikertelenül." – meséli Barbi, akinek élete szó szerint másodperceken múlt. Középső lánya volt végül, aki hívta a segélyhívó számot.

„A mentésirányító utasításait betartva férjem megkezdte az mellkasnyomásokat. Ezt egészen a mentők kiérkezéséig folytatta, akik folytatták az újraélesztésemet.

OM_eHM3-23_800x400_otthonaban

A mentőegység átvette a szívmasszás végzését, és létszükségletű volt a komplex defibrillátor használata is. Végül többszöri sokkolás vezetett eredményre, Barbi szívritmusa helyreállt, de a mellkaskompressziót tovább kellett folytatni. - Rátettek egy olyan gépre, ami folyamatos szívmasszázst adott. Így vittek be a kórházba, ahol szakszerű ellátás mellett sikerült az életemet megmenteni.

Pár nap kóma és lélegeztetőgép után magamhoz tértem. A családtagok lélekjelenléte, a mentésirányító telefonos segítségnyújtása, és a korszerű eszközökkel a helyszínre időben kiérő bajtársak együttese megmentette aznap Barbi életét. - Az egyéves évforduló alkalmából sikerült találkoznom a mentőorvossal és a mentőtisztekkel, így személyesen is meg tudtam köszönni, amit értem tettek.

OM_eHM3-23_800x400_shopping list_Zsolti

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>ONLINE ADOMÁNYOZOK<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

MINDENTUDÓ, MODERN DEFIBRILLÁTOROK

Bajtársaink több száz alkalommal használják az életmentő defibrillátorokat, amelyek ma már rengeteg hasznos funkcióval bírnak.

„Egy modern gép már nem csak defibrillátor, hanem egy komplex egység monitorral és számos extrával. Ha csak vérnyomást vagy véroxigént kell mérni, akkor is ezt az eszközt vesszük elő, az újraélesztéshez használt defibrillátorfunkció szerencsére azért ritkábban kell. A gép pontosan rögzíti a beteg paramétereit a bekapcsolástól az átadásig, ez nagy segítség a kórháznak is. Egy komplex életmentő készülék önmagában képes arra, amire korábban csak több, nagyobb gép volt alkalmas” – összegez egy rutinos mentőorovos.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>ONLINE ADOMÁNYOZOK<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Sokaknak nincs lehetőségük személyesen köszönetet mondani, ezért „billentyűzetet ragadnak”, hogy így fejezzék ki hálájukat őrangyalaiknak.

OM_nagygomb_projekt_komment_eHM3-23

OM_eHM3-23_800x350_koszonolevel


Az itt látható kampány egy offline és online megvalósuló adománygyűjtő akció része, melynek célja komplex életmentő készülékek beszerzése. A kampányban leírt újraélesztés igaz történet, ám a főszereplő nevét megváltoztattuk.

Az Országos Mentőszolgálat közhasznú segítőjeként Alapítványunk a minél hatékonyabb magyarországi életmentésért tevékenykedik. Alapító Okiratban foglalt céljaink:

  • korszerű mentési eszközök beszerzése az Országos Mentőszolgálat igényei alapján,
  • hozzájárulás a mentődolgozók munkakörülményeinek javításához,
  • az újraélesztési tudás és hajlandóság népszerűsítése és ösztönzése.

A támogatásokat átláthatóan kezelve, azok felhasználásáról rendszeresen beszámolva támogatjuk az életmentők munkáját.

Támogatása adómentes.