Tovább a tartalomhoz

Életmentő mentéstechnikai eszközökre gyűjtünk - Támogasd az életmentést!

Segítek

A mentéstechnika világában mindig rengeteg az új fejlesztés, és ha életmentésről van szó, csak a legjobb eszközökkel érhetjük be. Defirbrillátorok esetén különösen fontos, hogy ne csak a gyártók ismertetőit bújjuk, hanem első kézből szerezzünk tapasztalatokat a kinézett készülékekről.

Alapítványunk tavaly nyáron adta át az első öt darab Reanibex 500 EMS defibrillátort az Országos Mentőszolgálatnak – és hogy egyből a legkeményebb kiképzést kapják, az új eszközök elsőként a Mentőmotoros Szolgálathoz kerültek. A csapat vezetője, Nagy Norbert mentőtechnikus így számolt be a tapasztalatairól.

OM_nagygomb_projekt_nagynorbert_idezet

Az Ön és vállalata segítségével jöhet a folytatás!

Adományával − legyen az magán vagy vállalati − egy újabb kiválóra vizsgázott defibrillátort vásárolhatunk az OMSZ számára. Kérjük, segítsen tovább emelni a hazai mentőellátás színvonalát!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>TÁMOGATOM<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

fizetesi_lehetosegek

Biztonságos fizetés – Adománya garantáltan célba ér!

Lássuk a mentőmotoros tapasztalatokat!

Akkora, mint egy kézitáska, mégis szinte minden fontos betegparaméter mérhető vele, ha pedig arra van szükség, automata defibrillátorként végzi az újraélesztést. A Reanibex 500 EMS készülék nem véletlenül vált az elmúlt nyár során a mentőmotorosok leghasznosabb „társává”.

„Csupa pozitív visszajelzést kapunk a bajtársaktól róla. Bő fél éve használjuk, és akár alap, akár emelt szintű betegellátásról van szó, mindenki nagyon megszerette. Kompakt, kézre áll, alig néhány kiló, de rendkívül sokat tud. Motorosként többnyire egyedül érkezünk és kezdjük meg az ellátást, így különösen sokat jelent, hogy ilyen praktikus. Ráadásul a hordtáskája ütésálló, így bármilyen behatás is éri, a készüléknek akkor sem lesz baja, nagyon strapabíró”

OM_nagygomb_projekt_reanibex

"Kompakt, kézre áll, alig néhány kiló, de rendkívül sokat tud. Motorosként többnyire egyedül érkezünk és kezdjük meg az ellátást, így különösen sokat jelent, hogy ilyen praktikus. Ráadásul a hordtáskája ütésálló, így bármilyen behatás is éri, a készüléknek akkor sem lesz baja, nagyon strapabíró” – kezdi a beszámolót Nagy Norbert.

„Ha kimegyünk egy beteghez, az ellátásnak vannak kötelező lépései. Így megmérjük a vérnyomást, a pulzust, a szaturációt vagy épp a testhőt – ezeket pedig mind az új géppel tesszük már” – magyarázza.

A készülék ugyanis nem csak defibrillátor, hanem egy komplex monitorozó eszköz, így minden betegellátásnál használják a bajtársak.
„EKG is készíthető vele, az eredményeket pedig digitálisan vagy a készülék saját nyomtatóját használva, szalagon is átadhatjuk a kórházi csapatnak” – teszi hozzá a mentőmotoros.

A Reanibex 500 EMS a kategóriája egyik legjobb mentéstechnikai eszköze, beszerzési ára 7,5 millió forint.

Az Ön vagy vállalata 5.000, 10.000 vagy 25.000 forintos, vagy akár nagyobb összegű adománya kézzelfogható segítséget jelent Alapítványunk számára, hogy mind több mentőegységen ott lehessenek az új defibrillátorok. KÖSZÖNJÜK!

Az életmentő tanácsai laikusoknak

Az iskolásoknak vagy járművezetőknek szóló elsősegély-tanfolyamoktól kezdve az erre szolgáló ÉletMentő és Szív City mobilalkalmazásokon át Alapítványunk szemléletformáló kampányaiig számos forrásból elsajátítható a laikus újraélesztés módszertana.

Nagy Norbert mentőtechnikus szerint ezért az a legfontosabb, hogy ha megtörténik a baj, a közelben lévők merjenek cselekedni.

Ha valaki összeesik, tíz másodperc alatt meg lehet állapítani, hogy lélegzik-e. Ha valaki csak eszméletlen, van légzése, keringése, nincs szükség újraélesztésre. Ám ha nem vesz levegőt, akkor azonnal el kell kezdeni a mellkaskompressziót, és ezzel egyidejűleg mentőt hívni. A bajtársak perceken belül a helyszínen lesznek, és átveszik a beteget. Én arra biztatok mindenkit, hogy ha ilyen esetet látnak, bátran merjenek cselekedni, hiszen a beteg élete múlhat ezen. Néhány perc az egész, elrontani pedig nem lehet. Igen gyakori, hogy megkezdett újraélesztést veszünk át, sokszor épp a szülő éleszti újra saját gyerekét. Drámai helyzetek ezek, de fontos, hogy nyugodtak maradjanak, és rögtön kezdjék el a mellkasi nyomásokat – ártani nem tudnak vele!”

Újraélesztés egyszerűen és gyorsan

Segítünk, hogy Önnek is menjen! Letölthető plakátunkon összeszedtük az újraélesztés legfontosabb lépéseit. Küldje el családtagjainak, ismerőseinek is, vagy helyezze ki egy közösségi térben, hogy mások is tanulhassanak belőle!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>PLAKÁT LETÖLTÉSE<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

OM_eHM1-24_800x400_shoppinglist

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>TÁMOGATOM<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<


Az itt látható kampány egy offline és online megvalósuló adománygyűjtő akció része, melynek célja újgenerációs defibrillátorok beszerzése.

Az Országos Mentőszolgálat közhasznú segítőjeként Alapítványunk a minél hatékonyabb magyarországi életmentésért tevékenykedik. Alapító Okiratban foglalt céljaink:

  • korszerű mentési eszközök beszerzése az Országos Mentőszolgálat igényei alapján,
  • hozzájárulás a mentődolgozók munkakörülményeinek javításához,
  • az újraélesztési tudás és hajlandóság népszerűsítése és ösztönzése.

A támogatásokat átláthatóan kezelve, azok felhasználásáról rendszeresen beszámolva támogatjuk az életmentők munkáját.

Támogatása adómentes.