Tovább a tartalomhoz

Életmentő mentéstechnikai eszközökre gyűjtünk - Támogasd az életmentést!

Segítek

Egy speciális mentéstechnikai eszköz, amely a legfájdalmasabbnak tartott baleset esetén nyújt azonnali fájdalomcsillapítási lehetőséget: ez az égési kötszer. Alapítványunknak – és támogató közösségünknek – hála, mára elmondhatjuk, hogy minden mentőautón alapfelszereltséggé vált. A nyári szezon végével azonban újra fel kell töltenünk a készleteket.

Az égési sérülések nemcsak fájdalmasak, de fájdalmasan gyakoriak is. Az ilyen balesetek kétharmadát a forrázások teszik ki: a forró víz, a gőz vagy akár a sütőolaj egy szempillantás alatt komoly roncsolást tud okozni a szövetekben.

Hogyan segít az égési kötszer?

A sérülést követően rövid időn belül alkalmazva:

  • hűsít és csökkenti a fájdalmat
  • megfékezi a további szövetkárosodást
  • rugalmasan alkalmazható, könnyen eltávolítható
  • csökkenti a fertőzésveszélyt
  • gyorsíthatja a sebek gyógyulását

OM_nagygomb_projekt_egesi

Most vállalata és az Ön segítségét kérjük, hogy a legfájdalmasabb égési sérülésekre továbbra is legyen gyógyír minden mentőautóban! Adományával speciális égési kötszerek megvásárlásához járulhat hozzá!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>TÁMOGATOM<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

„Az égési sérülések több mint fele megelőzhető lenne”

Elég csak egy rossz helyre lerakott teáscsésze, és máris kész a baj. Így történt azzal a négyéves kisfiúval is, akinek megrázó történetét és az esettel járó tanulságokat Ménes Dávid, a debreceni mentőállomás vezetője idézi fel.

„Tapasztalatom szerint az égési sérüléssel járó esetek több mint fele megelőzhető lett volna egy kicsivel nagyobb körültekintéssel. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de mindig figyeljünk arra, hogy ne hagyjunk a gyerekek számára elérhető helyen forró edényt vagy folyadékot, a tűzhelyen is használjuk inkább a hátsó égőket.”

Tipikus háztartási baleset volt az általa felelevenített eset is, ami a nagy ijedtség ellenére szerencsére jól végződött.

„Átlagos otthoni jelenet volt, az egyik családtag épp teát készített, a csésze a konyhapulton állt, a négyéves kisfiú pedig egy óvatlan pillanatban lesodorta, magára öntve így a forró vizet. A karjain szenvedett égési sérüléseket, azonnal hívták a mentőket.
A mentésirányító tanácsára a rémült szülők elkezdték hideg csapvízzel hűteni a sérült részeket, ami csillapította a gyermek fájdalmát. A helyszínre érve pedig felraktuk a speciális égési kötszert, amely a fájdalmat tovább csökkentette."

OM_eHM4-23_800x400_idezet


Alapítványunknak hála ma már minden mentőállomás számára elérhetőek a speciális égési kötszerek, amelyek a fájdalom csillapításán túl további előnyökkel is bírnak.
„Azzal, hogy hőt vonnak el a megégett szövetektől, csökkentik a károsodást és nagyban segítik a későbbi gyógyulást, hiszen a kisebb károsodás miatt a sebek szebben regenerálódnak” – magyarázza a mentőtiszt.

OM_eHM4-23_800x400_shopping list

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>ONLINE ADOMÁNYOZOK<<<<<<<<<<<<<<<<<<<


Az itt látható kampány egy offline és online megvalósuló adománygyűjtő akció része, melynek célja speciális égési kötszerek beszerzése.

Az Országos Mentőszolgálat közhasznú segítőjeként Alapítványunk a minél hatékonyabb magyarországi életmentésért tevékenykedik. Alapító Okiratban foglalt céljaink:

  • korszerű mentési eszközök beszerzése az Országos Mentőszolgálat igényei alapján,
  • hozzájárulás a mentődolgozók munkakörülményeinek javításához,
  • az újraélesztési tudás és hajlandóság népszerűsítése és ösztönzése.

A támogatásokat átláthatóan kezelve, azok felhasználásáról rendszeresen beszámolva támogatjuk az életmentők munkáját.

Támogatása adómentes.